Voorspelbaar

Eve is wiskundelerares op Caseham High School, waar haar man Nate ook lesgeeft, maar dan in Engels.
Nate houdt erg veel van gedichten en krijgt daardoor contact met een leerling Addie, die ook zelf gedichten schrijft.
Eve vindt dat niet zo’n goed idee omdat Addie het vorige schooljaar was betrokken bij een schandaal rondom een leerkracht.
Eva is ontzet dat Addie in háár klas zit, want Addie is niet te vertrouwen. Ze liegt, ze doet mensen pijn, ze maakt levens kapot. Tenminste dat is wat iedereen denkt. Iedereen denkt dat Addie een verhouding had met de ontslagen leraar en geven haar de schuld, waardoor niemand meer iets met haar te maken wil hebben. Ze is constant het mikpunt van pesterijen.
Hebben ze gelijk of is zij onschuldig....

Het verhaal begint met een intrigerende proloog over iemand die een gat graaft in het bos.
Al snel in de proloog ontdek je waarom.

Het boek start met Eve, drie maanden eerder. Mensen vinden haar een geluksvogel, omdat ze met Nate is getrouwd. Maar zelf is Eve daar niet zo zeker van. In de rest van het boek worden de karakters en beweegredenen verder uitgediept, zodat je daar je eigen mening over kunt vormen.
Eve heeft een schoenen tic en brengt zichzelf daar vaak mee in de problemen. Ze is wel slim in het oplossen van sommige zaken.
Ook leer je Addie goed kennen en ontdekt dat zij ook heel naïef is. Ik had dan ook vaak medelijden met haar als zij weer werd gepest.
De hoofdstukken worden hoofdzakelijk afwisselend verteld door Addie en door Eve. Daardoor leer je de beide dames goed kennen.

Heerlijk dat er weer een boek van Freida McFadden is vertaald.
Ik ben fan vanaf het allereerste boek van Freida McFadden wat hier uitkwam. ‘De hulp’ en 'Wat de hulp weet’ waren boeken met veel onverwachte wendingen, waardoor je moeilijk al vroeg kunt raden hoe het in elkaar steekt.
Helaas had ik dat bij dit boek ‘De leraar’ minder. Ik had al snel door hoe het zat met Addie, maar ook met Nate, Eve en het meisje wat Addie pestte. Ik hoopte stiekem dat er een onverwachte wending kwam en het toch anders in elkaar zou zitten. Helaas, dit boek was voor mij dus zeer voorspelbaar. Maar desondanks was het een verhaal wat waarheidsgetrouw kan zijn. Helaas komt dit nog steeds voor. Ik had constant medelijden met Addie. Ze is naïef en heeft het daarnaast beslist niet gemakkelijk. Maar ze blijft het goede in de mens zien, ook al wordt daar misbruik van gemaakt.
Het verhaal was goed, leest soepeltjes en houd je op het puntje van je stoel. Echt jammer dat het voor mij voorspelbaar was. Hopelijk komt dat onvoorspelbare voor mij in het volgende boek wel terug. Ik kan niet wachten.

Meer recensies van JantsjeReadingCatMom