Een heel goed tussendoor verhaal
Fetisj door Sophie Wester
Diana heeft een antiekwinkel op de Spiegelgracht.
Haar vriendin Moniek is model en net terug van Haïti waar ze een houten beeldje heeft gekocht. Een fetisj.
Diana en Moniek krijgen woorden en als Diana het goed wil maken krijgt ze te horen dat Moniek is overleden.
Ze is ervan overtuigd dat het geen ongeluk was en gaat op onderzoek uit waarbij ze vreemde ontdekkingen doet en weet ze niet meer wie ze kan vertrouwen. En waar is het de fetisj gebleven?
Het verhaal speelt zich af in de tegenwoordige tijd maar er staan steeds hoofdstukken tussen die zich afspelen in het verleden van Moniek, waardoor je haar beter leert begrijpen. Er waren dingen in die zorgden dat ik medelijden met haar kreeg maar ook dingen die me kwaad maakten.
Sommige dingen of personen in dit verhaal blijken anders te zijn dan ik had gedacht.
Ook benadrukt het verhaal de verschillen in Diana en Moniek, waar onder andere Diana een heel rustig leven leidt en staat Moniek juist graag in de belangstelling.
Door het onderzoek komt Diana in moeilijke situaties terecht en blijkt dat zij totaal niet bang is uitgevallen.
Het is een leuk, boeiend en spannend verhaal die je op het puntje van je stoel houdt. Ik had wel mijn vermoedens over wie overal achter zou zitten maar pas op het laatst kwam ik achter de waarheid. Er waren meerdere verdachten.
Ik dacht bij het woord fetisj meer aan iets wat een liefhebber deed maar had nooit gedacht dat het ook de naam voor een beeldje was. Natuurlijk heb ik even gegoogled of dat waar was. Weer wat geleerd haha
Ik heb erg genoten van dit verhaal.
Jantsje (Jantsjereadingcatmom)
Diana heeft een antiekwinkel op de Spiegelgracht.
Ik heb erg genoten van dit verhaal.
Jantsje (Jantsjereadingcatmom)