fascinerend verhaal
Willem:
Wat er ook gebeurt Paniek is geen optie
Hoofdinspecteur Willem zit tussen de dakspanten verstopt samen met Melinda,docente,, haar 2 kinderen Ella van 7 en Nico van 5, Andreas en Matthew,een 19 jarige student..
Anna, burgemeester in Tiel,getrouwd met Michael en hebben 2 zonen, Mike en Lucas, die ook op de kunstacademie studeren.
Willem ziet twee schutters.
Willem en Andreas besluiten om hulp te gaan halen.
Andreas gaat naar de panic room beneden in het gebouw.
Het lukt de jongens om Willem te vinden. Ze zijn alleen niet van plan hem te doden.
Wat willen ze dan? Wat dreef de jongens om dit te doen? Hebben ze het alleen gedaan? Wie zijn er overleden?
Speelt de Drugs een rol, al voordat ze naar de kunstacademie gingen en zeker tijdens die schooltijd?
Wat hebben de leerkrachten ermee te maken?
Op al deze vragen krijg je een antwoord als je het boek leest....
Recensie:
Paniek is geschreven vanuit twee perspectieven, die van Willem en die van Jake.
Allebei vanuit de eerste persoon.
In het verhaal van Willem word je gelijk het verhaal ingetrokken.
Willem zijn ervaring als hoofdinspecteur, vertelt hem dat dit geen terroristen zijn die schieten.
Dit zijn schutters die gewoon mensen als doelwit nemen. Wordt dit door hen als spel gezien, zijn het doorgedraaide personen?
En dan is er dat ijzingwekkende scenario dat nooit in hem opgekomen is.
Een schokkend motief...
Daarna het boek verder, maar dan vanuit het perspectief van student Jake.
We gaan terug in de tijd. Terug naar de reden van dit alles en terug naar de wanhoop wat dit bloedbad heeft veroorzaakt.
Spanning is wat er het meeste heerst in dit boek. Het boek wordt zo goed beschreven dat het voelt alsof je naar een film zit te kijken, of je er middenin zit.
De schrijfstijl zorgt voor een duidelijk beeld.
Deze spanning wordt dan ook gecreëerd door de schietpartij en dan ook vooral de angst, van wie overleeft en wie niet.
Ook heerst er spanning bij het waarom van deze schietpartij, en wordt het waarom ook bekend.
Alle personages zijn goed uitgewerkt. Je komt te weten waarom iemand iets doet.
Paniek is een spannend verhaal, al hoewel ik wel de onverwachte gebeurtenissen en de plot twist mistte.
Alleen de onthulling van de schutters en de reden voor deze schietpartij waren een verrassing.
Ik vond het een leuk boek maar soms erg voorspelbaar.
Maar het was wel een fascinerend verhaal.
Wat er ook gebeurt Paniek is geen optie
Willem ziet twee schutters.
Willem en Andreas besluiten om hulp te gaan halen.
Andreas gaat naar de panic room beneden in het gebouw.
Wat hebben de leerkrachten ermee te maken?
Op al deze vragen krijg je een antwoord als je het boek leest....
Recensie:
Paniek is geschreven vanuit twee perspectieven, die van Willem en die van Jake.
Allebei vanuit de eerste persoon.
In het verhaal van Willem word je gelijk het verhaal ingetrokken.
En dan is er dat ijzingwekkende scenario dat nooit in hem opgekomen is.
Een schokkend motief...
Daarna het boek verder, maar dan vanuit het perspectief van student Jake.
De schrijfstijl zorgt voor een duidelijk beeld.
Alle personages zijn goed uitgewerkt. Je komt te weten waarom iemand iets doet.
Ik vond het een leuk boek maar soms erg voorspelbaar.
Maar het was wel een fascinerend verhaal.