actueel

jemabre 28 augustus 2024
Frank Thilliez....wie zeg je? Een schrijver die niet zo bekend is helaas, want al zijn boeken zijn pareltjes.
Dit boek uit de serie met Franck Sharko en Lucie Henebelle, dat overigens als los boek prima te lezen is, vormt in mijn ogen een van zijn hoogtepunten. Het laat de stappen zien, na een ontdekking van een mogelijk gevaarlijk virus, die genomen worden en de toename aan paniek bij de beleidsmakers en het operationeel potentieel gekoppeld aan de leugens die door de overheid verspreid worden.

Een boek dat geschreven is nog ruim voor de Covid pandemie die ons 'getroffen' heeft en die hele constellatie in een zeker daglicht zet. Het verhaal lijkt op sommige momenten absurd, maar benadert toch een realistisch beeld.
Het is een echte page turner en houdt je bezig en voor mij vond er een niet aflatende koppeling plaats naar mijn eigen situatie.
Tedere momenten wisselen zich al met bizarre gruwelijkheden en zonder de plot prijs te geven..... het lijkt nog niet voorbij...

Meer recensies van jemabre