Deze spannende psychologische thriller is een echte aanrader!
De laatste wens – Marieke Damen
Nadja runt samen met haar man Steven een begrafenisonderneming. Alles loopt op rolletjes, totdat Steven op een avond met zijn auto van de weg raakt en verongelukt. Hoewel de politie uitgaat van een ongeval, gelooft Nadja dat niet. Ze ontdekt dat er wel degelijk sprake zou kunnen zijn van een misdrijf. Als er meer slachtoffers in haar omgeving vallen, weet ze het zeker: iemand is vastbesloten haar leven tot een hel te maken. Ze moet erachter komen wie het op haar gemunt heeft, voordat ze alleen achterblijft…
Je zou Marieke Damen al kunnen kennen van eerder werk als Stilleven, Onbreekbaar of Het perfecte gezin. Allemaal topthrillers en dat maakte me uiteraard meteen al heel nieuwsgierig naar dit nieuwste boek. De prachtige cover en de synopsis spraken me meteen al aan en ik was dan ook erg blij met een vooruitexemplaar van De laatste wens.
De fijne schrijfstijl en de korte hoofdstukken, vaak eindigend met een kleine cliffhanger, zorgen ervoor dat je steeds verder leest en het moeilijk is om te stoppen.
Je leest het verhaal vanuit Nadja, een hardwerkende jonge moeder, en krijgt tussendoor een inkijkje in het leven van Juul, maar het blijft nog even gissen welke rol dit kind speelt in het verhaal.
Vanaf de eerste bladzijde voel je het gevaar, maar heb je nog geen idee van welke kant het gaat komen. Het tempo ligt hoog en de spanning wordt steeds iets meer opgebouwd. Als de beide verhaallijnen uiteindelijk samen komen gaat het verhaal met een paar mooie plotwendingen naar de uiteindelijk ontknoping.
De laatste wens is absoluut een aanrader voor de liefhebber van (psychologische) thrillers.
4,5 ★
Bedankt HarperCollins voor dit recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.
4,5 ★