Een spannende mix van geschiedenis en geloof!
De wraak van Balthasar – Jeroen Windmeijer
Victor van Atten begint nietsvermoedend aan een van de stads wandelingen die hij begeleidt. De toer wordt die avond opgeluisterd door enkele acteurs in historische kostuums. In de drukke stad valt de vrouw die tegen het stadhuis aan zit niet zo op. Totdat ze na een tijdje nog steeds niet beweegt. Ze blijkt gruwelijk verminkt en om het leven gebracht. Wat is er aan de hand in het
anders zo rustige Delft?
Voor oud-militair Bobbi Meijer is dit de eerste zaak waar bij ze zich als rechercheur kan bewijzen. Als er binnen enkele dagen nieuwe moorden worden gepleegd, groeit het haar echter bijna boven het hoofd. De enige aanwijzing die ze heeft zijn de briefjes die op de plaatsen delict worden aangetroffen. De moorden lijken een link te hebben met het bewogen verleden van Delft. Het koninklijke verleden…
De wraak van Balthasar is deel twee in een trilogie en werd voorafgegaan door De schaduw van Vermeer. Doordat niet de personages, maar de stad Delft de verbindende factor daarin is, zijn de delen prima los van elkaar te lezen.
De schrijfstijl van de auteur is prettig en beeldend. Zelfs wie niet bekend is met Delft krijgt al lezend een goed beeld van deze mooie stad.
Door de wisseling van zowel heden naar verleden als van perspectief, zit er volop vaart in het verhaal. De hoofdstukken zijn kort en het boek laat zich ook daardoor vlot lezen.
Doordat je het verhaal beurtelings vanuit Victor en Bobbi leest, leer je beide personages goed kennen. Victor, een gepassioneerde historicus en docent geschiedenis naast rechercheur Bobbi, een oud-militair eerder in Afghanistan gediend. Beide verhaallijnen komen mooi samen en na wat plotwendingen wist de ontknoping me alsnog te verrassen.
De wraak van Balthasar is een spannend verhaal waarin geschiedenis en geloof een grote rol spelen. Deze combinatie maakt dat deze thriller ook nog eens erg leerzaam is.
4 ★
Bedankt HarperCollins voor dit recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.
anders zo rustige Delft?
4 ★