Voor kinderen die van avonturen met humor houden!
De zaak van de verdwenen pinguïns – Iona Rangeley
Imogen heeft niet zoveel tijd meer voor pinguïnzaken sinds ze op een nieuwe school zit, dus ze laat het vooral aan haar broertje Arthur over om Einstein in de dierentuin te bezoeken. Maar wanneer er wilde pinguïns uit Antarctica beginnen te verdwijnen, weet Imogen dat ze in actie moet komen. Wie zouden er achter deze verdwijningen zitten? Het zal toch niet alwéér de gemene Bill Hunter zijn?
Het is tijd voor Imogen en Arthur om voor detective te gaan spelen. En daarbij kunnen ze de hulp van hun vriend Einstein goed gebruiken.
De zaak van de verdwenen pinguïns is het derde en laatste deel in de serie over Einstein de pinguïn. Je zou het verhaal los kunnen lezen, maar omdat dit boek verder gaat waar deel twee gebleven is, leest het vele malen prettiger om de boeken op de juiste volgorde te lezen.
Het verhaal leest vlot door de prettige schrijfstijl, de humor en de woordgrapjes. Ook de fijne bladspiegel met het wat grotere lettertype en de korte hoofdstukken dragen hier aan bij.
‘Hoe graag Imogen die nacht ook in slaap wilde vallen, de slaap wilde niets met haar te maken hebben.’
De grappige zwart/wit illustraties van David Tazzyman passen goed bij het verhaal en maken het tot een aantrekkelijk geheel.
Veel personages uit de vorige twee delen zie je ook nu weer terug en het is leuk om te zien hoe Arthur en vooral ook Imogen zich ontwikkelen.
Einstein pinguïn is een leuke serie voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar die van spannende verhalen en humor houden. Ook erg leuk om samen (voor) te lezen.
4 ★
Bedankt HarperCollins voor dit recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.
4 ★