Een spannende novelle over vriendschap en vertrouwen!

Je@net 27 januari 2025
Fetisj – Sophie Wester

Aan de Spiegelgracht runt Diana Zee haar antiekzaak De verborgen parel. Op een dag in juni haalt ze haar beste vriendin Moniek op van het vliegveld. Die blijkt uit Haïti een eeuwenoud beeldje te hebben meegebracht, een fetisj, waar ze bijzonder geheimzinnig over doet. Als Moniek daarna vertelt dat ze terug is bij haar gewelddadige ex-vriend, gaan de vriendinnen met ruzie uit elkaar.
Een paar dagen later krijgt Diana van de politie te horen dat Moniek is overleden. Ze is ervan overtuigd dat Monieks dood geen ongeluk is en gaat op onderzoek uit. De ontdekkingen die ze daarbij doet, zetten haar leven op z’n kop. Hoe goed kende ze Moniek eigenlijk en wie van haar vrienden kan ze nu nog vertrouwen?

Fetisj is het eerste deel van de nieuwe serie Verborgen parel van het thrillerduo Sophie Wester, bekend van o.a. Schaduwkant en Een lege plek

Je leest het verhaal vanuit wisselend perspectief, Diana (heden) en Moniek (verleden). Beide personages worden netjes uitgewerkt en je leert de vriendinnen dan ook steeds beter kennen. Vanuit het verleden komen geheimen boven water en daardoor vallen in het heden langzaam de puzzelstukjes op de juiste plek. En toch weet het auteursduo je op het laatst nog te overdonderen met een verrassende ontknoping.

Fetisj is een spannende novelle, precies goed van lengte, over vriendschap en vertrouwen. Een verhaal dat naar meer smaakt en zeker nieuwsgierig maakt naar meer verborgen parels!

Bedankt Juul voor dit recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

4 ★

Meer recensies van Je@net