Voor urenlang kijk- en zoekplezier!

Je@net 26 februari 2025
Vier seizoenen en één nacht – Rotraut Susanne Berner

Zoveel te ontdekken in dit dikke kijk- en zoekboek. De kleurrijke illustraties nemen je mee op avontuur, het hele jaar door.
Vijf geliefde boeken van Rotraut Susanne Berner zijn gebundeld in één dik boek. Geniet van urenlang kijk- en zoekplezier.
-Wie verloor zijn portemonnee en zijn sleutel?
-Met wiens hoed gaat de hond ervandoor?
-En wie zit er verstopt onder de helm van de motorrijder?

Vier seizoenen en een nacht is een groot, dik kartonnen boek met vrolijke, kleurrijke prenten waar ontzettend veel op te zien is. Alle seizoenen en een nacht komen aan bod met allerlei bijbehorende activiteiten. Velen hiervan zijn herkenbare en dagelijkse gebeurtenissen, een feest van herkenning dus.

Op elke eerste bladzijde van een nieuw seizoen en de nacht worden er een aantal personages aan je voorgesteld. Je kunt op de volgende bladzijden naar ze op zoek gaan en ze volgen.

Zoekboeken zijn geweldig voor de ontwikkeling van concentratie en geduld en het stimuleren van de taalontwikkeling. En bij het zien van de trotse koppies als ze het voorwerp van hun aandacht gevonden hebben, weet je dat dit ook goed is voor het zelfvertrouwen van de kinderen. Daarnaast zorgt het ook nog eens voor veel interactie met de voorlezer én uren kijk- en zoekplezier!

Vier seizoenen en een nacht is een aanrader voor de liefhebbers van zoekboeken, vanaf ongeveer 3 á 4 jaar en veel ouder.

4 ★

Bedankt uitgeverij Lannoo en De leukste kinderboeken voor dit recensieboek in ruil voor mijn eerlijke mening!

Meer recensies van Je@net

Als Jolenes helikopter crasht in Irak, moet ze terugkeren naar het huwelijk en gezin dat ze onder hoogspanning achterliet. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.