White fox - Chen Jiatong
Sami is een witte vos met een zorgeloos leventje. Dat wordt volledig door elkaar geschud als zijn moeder zwaargewond raakt. Voor ze sterft, vertelt ze Sami over een geheime schat die van dieren mensen kan maken. Met een maansteen die hem naar de schat zal leiden, en vrienden die hij onderweg maakt, vertrekt Sami op het grootste avontuur van zijn leven.
'Als je vertrouwen hebt, kan niets je in de weg staan'
De prachtige cover en de spannende achterflap trekken me meteen over de streep om dit verhaal te gaan lezen.
Al lezend volg je Sami de poolvos en zijn vrienden tijdens een spannend avontuur. Er zijn kapers op de kust voor de maansteen die Sami van zijn moeder kreeg en hij moet er alles aan doen om niet alleen de steen, maar ook zichzelf en zijn vrienden te beschermen.
De reis is niet zonder gevaar en zeker ook niet zonder geweld, deze waarschuwing wil ik toch wel meegeven aan de (ouders van) jonge lezers.
Je leest het verhaal vanuit Sami, een poolvos. Sami is vriendelijk, eerlijk en trouw aan zijn vrienden. Een echte doorzetter!
Ondanks de lange hoofdstukken leest het verhaal vlot. De schrijfstijl van de auteur is prettig en je wordt helemaal meegenomen in dit spannende avontuur. Erg jammer dan ook dat het verhaal nogal abrupt eindigt om vervolgd te worden in een tweede deel.
Sami en de maansteen is een spannend avontuur over vriendschap en samenwerking. Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.
3,5*
Bedankt Lannoo en De leukste Kinderboeken voor dit recensieboek!
3,5*
Bedankt Lannoo en De leukste Kinderboeken voor dit recensieboek!