Griezelig en grappig!
Zombies Undercover – Marieke Boeijen
Mick zit in het laatste jaar van de basisschool. Hij heeft het druk met zijn nieuwe vrienden en een stage in het bejaardenhuis. Maar sommige bewoners gedragen zich erg vreemd. En niet alle medewerkers lijken het beste voor te hebben met de bewoners...
En dan duiken er zombies op in het bejaardenhuis. Net nu er zoveel kinderen aanwezig zijn. Kunnen Mick en zijn vrienden de zombies ontmaskeren? En kunnen ze hen op tijd stoppen?
‘Oude mensen doen niemand kwaad. Toch?’
Zombies Undercover is het vervolg op Zombies op school, maar zou je ook prima los kunnen lezen. Er wordt regelmatig even kort herhaald wat er in het vorige boek gebeurd is, zodat het goed te volgen is. Neemt natuurlijk niet weg dat deze serie té leuk is om niet alle delen te willen lezen!
De schrijfstijl van de auteur is vlot en meteen vanaf het begin wordt je helemaal meegezogen in het verhaal. Het is griezelig en spannend, en dat echt al vanaf de eerste bladzijde. Er is avontuur, maar ook volop humor. De hoofdstukken zijn niet te lang en het geheel is voorzien van enkele zwart/wit tekeningen. Deze illustraties van Geert Gratema zijn grappig en passen goed bij het verhaal.
De meeste personages uit Zombies op school zie je ook weer terug in dit boek, aangevuld met enkele nieuwe personages.
Zombies Undercover is een origineel en grappig verhaal. Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar, die van spannende verhalen met humor houden.
4 ★
Bedankt uitgeverij Lannoo en De leukste kinderboeken voor dit recensieboek in ruil voor mijn eerlijke mening!
‘Oude mensen doen niemand kwaad. Toch?’
4 ★