Fantastische opvolger van Koninkrijk
De Koning van Os van Jo Nesbø is een spannende misdaadroman die zich afspeelt in een omgeving die voor mij bekend is, wat het verhaal extra leuk maakt. Het boek volgt het verhaal van een ex-crimineel die probeert een nieuw leven op te bouwen, maar al snel weer wordt meegezogen in de duistere onderwereld. Hij komt terecht in een web van macht, bedrog en gevaarlijke vijanden.
Nesbø’s schrijfstijl is meeslepend en weet de sfeer van de omgeving heel goed vast te leggen. De plekken en straten die hij beschrijft, maken het verhaal nog levendiger voor mij, omdat ik deze plekken herken. Elk hoofdstuk zit vol spanning, en de personages zijn sterk en interessant. De Koning van Os is een aanrader voor iedereen die houdt van thrillers die niet alleen spannend, maar ook herkenbaar aanvoelen.