Fijne afsluiter van de serie
Recensie: Een eed zo duivels van Brigid Kemmerer
Als fulltime werkende moeder van drie pubers en mantelzorger voor mijn ouders, is lezen mijn ontsnappingsroute. Een eed zo duivels van Brigid Kemmerer bood me een mix van avontuur, magie en een vleugje romantiek – precies wat ik nodig had na een dag vol vergaderingen, huiswerkdrama’s en het regelen van zorgschema’s.
Het boek is het afsluitende deel van de Vervloekt-trilogie, en ik moet toegeven dat ik er een beetje moeite mee had om weer helemaal in de wereld van Emberfall en Syhl Shallow te duiken. De vele perspectiefwisselingen maken het verhaal soms chaotisch, maar tegelijkertijd geven ze een completer beeld van de karakters. Vooral Grey blijft een favoriet – zijn loyaliteit en innerlijke strijd zijn prachtig uitgewerkt.
De plot voelde wat voorspelbaar en had niet de spanning die ik bij eerdere delen voelde, maar dat vergeef ik Kemmerer. Ze schrijft vlot en weet emoties goed over te brengen. Het einde is bevredigend, al had ik graag wat meer verdieping gezien in de relaties en de politieke intriges.
Al met al is Een eed zo duivels een fijne afsluiter van de serie. Niet perfect, maar vermakelijk genoeg om me even te laten ontsnappen naar een wereld vol magie. Voor iedereen die houdt van een sprookjesachtig fantasyverhaal met een stoere twist, is deze trilogie zeker een aanrader.