Gouden kooi
Als fan van Scandinavische thrillers was ik erg benieuwd naar Gouden Kooi van Camilla Läckberg. Ik ken haar vooral van de spannende Fjällbacka-serie, maar in dit boek slaat ze een nieuwe weg in. En wat een verhaal heeft ze neergezet!
In Gouden Kooi maken we kennis met Faye, een vrouw die lijkt te leven in een perfecte wereld: ze heeft een succesvolle man, een prachtige dochter en woont in luxe. Maar achter die façade gaat een heel ander verhaal schuil. Wanneer haar leven volledig instort, besluit ze wraak te nemen. Wat volgt, is een indrukwekkende reis waarin Faye haar kracht hervindt en afrekent met haar verleden.
Ik vond het verhaal ontzettend meeslepend. Läckberg beschrijft de emoties van Faye zo goed dat je echt met haar meeleeft. Haar pijn, woede en vastberadenheid zijn voelbaar op elke pagina. De opbouw van het boek is spannend: je krijgt steeds kleine stukjes informatie over Faye’s verleden, en dat maakt dat je blijft lezen.
Wat ik ook mooi vond, is hoe het boek laat zien dat vrouwen sterker zijn dan ze soms zelf denken. Faye groeit van een onderdrukte vrouw naar iemand die voor zichzelf opkomt en niets meer pikt. Dit thema maakt het verhaal extra krachtig.
Läckberg’s schrijfstijl is prettig en toegankelijk. Het boek leest vlot, en hoewel sommige wendingen een beetje onrealistisch voelen, stoorde dat me niet. De spanning en de sterke boodschap maakten dat ik het in één ruk uitlas.