Veel lof voor Dubbel Spel. Dubbel en dwars verdiend!
Dubbelspel is het eerste boek van een serie rond politieofficier Rixt van Leeuwen en het debuut van schrijfster Bregje Rebergen. Ondanks werd zij voor het schrijven van dit debuut beloond met een nominatie voor de shortlist van de Bronzen Vleermuis 2024, een prijs voor het beste in Nederland verschenen thrillerdebuut. Winnen deed ze niet. Die eer ging naar "Wie het eerst liegt" van Ashley Elston. Maar haar verkiezing voor deze shortlist laat zien dat zij op de jury met haar debuut een geweldige indruk heeft achtergelaten. Zelf ben ik ook onder de indruk van het verhaal.
In Dubbel Spel maken we kennis met de zusjes Valérie en Aisha. Ze groeien op in het Gooi en maken nationaal en internationaal allure met hun pianospel. Tegelijkertijd maken we kennis met politieofficier Rixt van Leeuwen. Zij houdt zich bezig met het bestrijden van zware criminaliteit en staat op het punt van een grote doorbraak in het oprollen van een grote drugsorganisatie. Beiden werelden lijken mijlenver van elkaar af te staan maar blijken toch op een interessante manier met elkaar verweven. Hoe dat verklap ik hier natuurlijk niet. Maar bereid je voor op en spannend plot en op mooi, uitgewerkte ‘dubbel spel’ spelende personages.
Zoals gezegd ben ik onder de indruk van het verhaal. Het is vlot geschreven, knap geconstrueerd en uitermate spannend. Met het grootste gemak word je in het boek op een overtuigende wijze heen en weer geslingerd tussen het luxe leven in het Gooi, de wereld van de klassieke muziek en de keiharde wereld van de georganiseerde drugshandel. De auteur wist me met het boek van begin tot einde te boeien en ook diverse keren te verrassen met een mooie wending in het verhaal of nieuwe ontwikkelingen rond en info over de personages. Het open einde voelde wat onbevredigend, maar maakt zeker nieuwsgierig naar het vervolg en wat er nog verder gebeurd met Rixt van Leeuwen en de personages die in dit deel nog niet hun verdiende loon krijgen.
Met dank aan Hebban en uitgeverij Xander het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar van ‘Dubbelspel´ en Bregje Rebergen voor haar mooie debuut. Ik zie nu al uit naar de volgende delen in de ‘Officier-serie’