Meer dan 6,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Hebban recensie

Muren van Glas mist iets mist wat zelfs 50 Tinten Grijs tenminste nog had

Joany de Vries 28 mei 2014 Auteur

Ik weet niet wat jullie, maar ik ben fysiek niet in staat om boeken te lezen als er voorafgaande delen zijn die ik nog niet heb gelezen. Ik weet dat sommige mensen moeiteloos met een tweede deel in een reeks beginnen, maar not me. Ik krijg al ademhalingsproblemen als ik er alleen maar aan denk. Onlangs viel bij mij het vervolg op Muren van Glas van Marique Maas (a.k.a. Esther Verhoef) op de deurmat, en hoewel ik het eerste deel nog niet had gelezen besloot ik dat dit nou net de juiste motivatie was om daar eindelijk verandering in te brengen aangezien ik het boek al een poosje in mijn kast heb staan.

Hoewel sommige mensen al snuivend hun neus al ophalen wanneer je alleen maar praat over het nieuwe, veelbesproken genre; de steamy, vind ik het eigenlijk wel leuk om mijn gebruikelijke YA-dieet af te wisselen met iets pikanters. Hoewel ik in het begin erg sceptisch was over het genre, voornamelijk vanwege een bepaald boek met een blauwe stropdas op de kaft, heb ik inmiddels toch een aantal sexy boeken gelezen die me wel zijn bevallen… jammer genoeg is Muren van Glas daar niet een van.

Het is niet zo dat het geen vermakelijk verhaal is, en de spannende scènes gaan Esther Ve… Marique Maas ook helemaal niet slecht af. Het is alleen dat Muren van Glas iets mist wat zelfs 50 Tinten Grijs tenminste nog had! Conflict.

Ondanks dat ene puntje van kritiek vond ik het écht wel een leuk boek. De bloeiende romance tussen Nadine en Daniël ontwikkeld zich heel natuurlijk, op wat extravagante uitstapjes na dan. Maar zonder de glamour die Daniël in het leven van Nadine, en in het boek brengt, zou het verhaal stukken minder interessant zijn. Dat is namelijk het enige ‘larger then life’-glansje in het verhaal. Jammer.

Wel zijn de personages erg geloofwaardig en goed bedacht, al had ik het leuker gevonden als hun levens ook wat meer aandacht kregen in het boek. Wat ik erg grappig vond was de manier waarop ze tegen Daniël opkeek, en zich tegelijkertijd beter dan hem leek te voelen omdat hij zo onpersoonlijk met zijn medewerkers en personeel omging. Helemaal omdat Nadine zelf regelmatig spijbelt van haar werk om tijd met hem door te brengen. Dat vond ik heel erg écht en het maakte haar tot een interessant personage.

Daniël is nog een beetje een mysterie. Hij geeft niet veel prijs over zichzelf, maar hopelijk komt daar verandering in in het vervolg. Ik ben in ieder geval erg benieuwd, want aan het einde van Muren van Glas begon het nou net spannend te worden.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Joany de Vries

Gesponsord

Aan het lot kun je niet ontsnappen ... of wel?

Intermezzo is een prachtige roman over broers en geliefden, van dé literaire stem uit Ierland.

Door de late middeleeuwen letterlijk aan te raken blaast Van Loo ons verre verleden meer dan ooit nieuw leven in.

Een ode aan de Hollandse keuken en de smaak van thuis.

Meer dan 200 recepten voor de kerstdagen.

Superdikke editie met 3D-beeld, geuren en vele andere extra's!

Het leukste cadeau voor iedereen: lol verzekerd!

Toine Heijmans neemt zijn lezers mee naar de uiterwaarden, de laatste Nederlandse wildernis.

Een roman over iemand die floreert als onderzoeker, maar zich het comfortabelst voelt als ze zelf in de schaduw blijft

In Lijtje deelt Harmen van Straaten ontroerende, grappige en herkenbare verhalen over zijn dementerende moeder.

De schitterende beelden en poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen het meisje en de drie dieren.

Een magisch coming-of-age-verhaal over een jongen die zijn eerste weekend zonder zijn ouders doorbrengt. . . en een leeuw die op hem komt passen.

Een thriller over verloren zielen, familiebanden en dodelijke loyaliteit.

Deze nieuwe fase kan er een zijn van vreugde, vervulling en verdieping.

De Gouden Griffel-winnaar in een luxe uitgave!

De auteur van Het meisje in de trein is terug! Ligt de waarheid op het eiland begraven?

Kenia, 1926. De jonge Ivy staat voor grote uitdagingen. Ondertussen is Ranjana, een jonge Indiase vrouw, op de vlucht.

Een nieuwe, inclusieve geschiedenis van het vroegst bewoonde continent van de wereld.

Een prachtig overzicht van de liefdespoëzie, van de vroege middeleeuwen tot nu

Hoe kunnen we ons een weg banen door dit alles?

Drie jaar geleden overleed haar beste vriendin, en sindsdien staat Erins leven stil.

Kenia, 1910. Als de jonge Ivory meereist met haar vader op safari, wordt ze onmiddellijk verliefd op het land en de natuur