Korte verhalen, een verscheidenheid aan fantasy en scifi
Ik heb deze bundel gelezen en ik moet zeggen dat het een mooie verzameling korte verhalen bevat, behalve dan mijn eigen verhaal waarmee ik de tweede prijs won.
Vooral bij het lezen van korte verhalen in verzamelbundels komt de smaak van de lezer altijd sterk naar voren. Ik kan daarom ook niet echt zeggen dat ik alle verhalen even goed vond, dat is het gevaar van een bundel met vijfendertig verschillende auteurs erin. Smaken verschillen nu eenmaal, wat de één een goed verhaal vindt, spreekt een ander wellicht minder aan.
De verhalen die er voor mij uitsprongen waren: (in willekeurige volgorde)
Ongewenst – Anaïd Haen
Wisselkind – Laura Scheepers
Als rimpels in woelig water – Frans van der Eem
De beste aller tijden – Django Mathijsen
Lichtvanger – Pam Hage
Eersteling – Mike Jansen
Voor wie een verscheidenheid aan verhalen wil lezen uit het fantastische genre is deze bundel een mooie kennismaking met verschillende auteurs in ons taalgebied.
De verhalen die er voor mij uitsprongen waren: (in willekeurige volgorde)
Ongewenst – Anaïd Haen
Wisselkind – Laura Scheepers