Tragisch traag
Om met de deur in huis te vallen: dit boek is een hel voor langzame lezers (zoals ik). Ik ben na (bijna) 300 blz. gestopt. Ik moet concluderen dat er in die eerste 300 blz. zo goed als niets gebeurd is. Ja, mijmeringen van een 4-tal vrienden worden ons opgelepeld en dat in een zó uitgebreide (en dus trage) stijl dat er niet door te komen is. Bovendien zijn de gebeurtenissen en beschrijvingen van de vier mannen (of jongens) totaal niet realistisch. Ik ken geen jongens (of mannen) in mijn omgeving die hun zieleroerselen zo bloot leggen, dat doen mannen nou eenmaal niet. De schrijfster kent duidelijk de wereld van mannen- (of jongens-) vrienden niet.
Alle positieve recensies ten spijt heb ik het boek terzijde gelegd. Ik heb, mag ik wel zeggen, best wat ervaring met ‘pillen’ van boeken (Knausgård, Franzen) maar deze pil kon mij niet bekoren. Jammer.