Het was oké
Nachtmerries en droomlandschappen van Stephen King is een dik boek vol korte verhalen, maar eerlijk gezegd vond ik ze niet allemaal even spannend. Sommige verhalen zijn echt goed en typisch King: een beetje eng, beetje vreemd, en je blijft nieuwsgierig. Maar andere stukken waren zo langdradig dat ik mezelf moest dwingen om door te lezen. Het wisselt dus heel erg, je hebt mooie verhalen maar ook een paar waarvan ik dacht: nou, dit hoeft van mij niet.
Het leuke is wel dat je het boek rustig kan oppakken en af en toe een verhaal kan lezen zonder het hele boek door te moeten ploegen. Voor de echte King-fans is het zeker leuk om erbij te hebben, maar voor nieuwe lezers zou ik zeggen dat hij betere boeken heeft. Drie sterren omdat er echt wel wat toffe verhalen tussen zitten, maar ook omdat niet alles me kon boeien.