Mooi, maar duister
Cabinet of Confessions door A.N. Archy is een psychologische thriller over de traumatische gebeurtenissen in het leven van een man.
De hoofdpersoon bevindt zich in een donkere kamer met niets meer dan een oude archiefkast en een nog onbekende vrouw.
In deze kamer gaat hij de confrontatie aan met zijn verleden. Het boek schetst een grafisch beeld van hoe gebeurtenissen in het leven ons mentaal zo negatief kunnen beïnvloeden en hoe moeilijk het is om daar bovenop te komen.
A.N. Archy’s schrijfstijl is meeslepend, maar soms complex. Toch is het op een manier geschreven die, ondanks de lading van het verhaal, als luchtig kan worden ervaren. Dit komt door de vele muziekreferenties en een ietwat sarcastische ondertoon.
Hoewel dit boek voor sommige lezers uitdagend kan zijn, neem de waarschuwingen serieus, is Cabinet of Confessions een zeer boeiende aanrader.