Voelt als 2 boeken

JojoRubbers 08 augustus 2024
Omdat ik naar Italië op vakantie zou, wilde ik iets van een Italiaanse thriller lezen. Zo kwam ik op dit boek uit, relatief lang, een positief ontvangen thriller en dus geschreven door een Italiaan. Het boek speelt zich ook af in Italië dus niets zat me in de weg om het te lezen.

In den beginne moet ik altijd erg aan de namen van alle personen wennen, wie is ook alweer wie en wat deed zij of hij dan. Dat was hier ook het geval, maar het verhaal pakte me wel direct. Gaande weg het verhaal vallen de namen op hun plaats, lees ik ze, waarschijnlijk foutief, op Italiaanse wijze en was ik na nog geen 300 van de 550 bladzijdes ietwat verbaasd dat het verhaal wat mij betreft uit was. Aangezien een dankwoord van ruim 200 bladzijdes ietwat veel is, was het vervolg weliswaar logisch, maar het had mij niet verbaasd als dit in 2 boeken was uitgegeven in plaats van 1. Het tweede deel is overigens net zo spannend als het eerste en gelukkig is de uiteindelijke dader iemand die al vaker in het verhaal voor kwam en niet op de laatste pagina's uit het niets tevoorschijn springt.

Zonder iets over het verhaal te verklappen, het las s een trein, ik wilde weten hoe de vork in de steel zat en dat is zoals ik een boek graag lees.

Meer recensies van JojoRubbers

In Lijtje deelt Harmen van Straaten ontroerende en herkenbare verhalen over zijn dementerende moeder met zijn kenmerkende warmte, scherpzinnigheid en humor.

Een roman die bijna uit zijn voegen barst van emotie met een prachtige schrijfstijl en onvergetelijke personages, een verhaal dat je telkens weer zult willen herlezen.

Parijs 1942. Miri ontsnapt aan een razzia en komt terecht op het platteland. Op een nacht krijgt ze een gevaarlijke missie. Slaagt ze erin om zowel haar eigen leven als dat van anderen te redden?