Lezersrecensie
Genieten van de dingen om je heen
Het kleine chalet in Zwitserland is het zevende deel in de serie Romantic Escapes van Julie Caplin. Alle delen zijn los van elkaar te lezen en hebben als gemeenschappelijke noemer een relatiebreuk die ervoor zorgt dat de hoofdpersoon een andere weg inslaat. De reeks startte in 2021 met Het kleine café in Kopenhagen.
Vanaf haar tiende kondigde Caplin al aan dat zij later schrijfster wilde worden. Ze heeft jarenlang gewerkt in de wereld van PR. Voor luxe merken organiseerde zij persreizen naar allerlei steden in de wereld en deed zo inspiratie op voor haar boeken.
Impulsief zijn is leuk en past bij avontuurlijk zijn, maar kan ook voor problemen zorgen. Je leven op de rails zetten door dingen te veranderen, kan alleen als jij er zelf achter staat. Geloof jij in Serendipiteit, het vinden van iets onverwachts en bruikbaars, terwijl je op zoek was naar iets totaal anders?
In Het kleine chalet in Zwitserland vertrekt Mina naar de Zwitserse Alpen na een relatiebreuk die haar aan het denken heeft gezet. Ze gaat bij haar peetmoeder Amelie logeren die een chalet runt dat in het teken van lekker eten, gezelligheid en zorgen voor mensen staat. Mina maakt veel nieuwe vrienden, waarmee ze leuke activiteiten onderneemt zoals skiën en langlaufen. Daarnaast experimenteert ze naar hartenlust in de keuken en past recepten aan voor het dagelijks taartuurtje. Voor de liefde heeft zij haar hart gesloten, maar stiekem is daar toch die wederzijdse aantrekkingskracht met Luke. Krijgt dit ‘virus’ haar toch te pakken en wat dan?
Het verhaal is opgedeeld in drie delen. In het eerste deel lezen we over Mina’s leven in Engeland, waar ze werkt als foodtechnoloog. In het tweede deel is zij in Zwitserland, voelt zich meteen thuis en geniet volop van het buitenleven in de sneeuw. In de loop van het derde deel ontplooit Mina zich steeds meer en weet wat ze wil en hoe ze dit vorm gaat geven.
Caplin heeft dit met haar beschrijvende, filmische stijl mooi beschreven. Je ziet de mooie winteromgeving in de bergen voor je en beleeft de skiavonturen van Mina mee. Daarnaast kun je je verlekkeren aan de heerlijke taarten die Mina en haar peetmoeder maken. En natuurlijk ontbreekt de overheerlijke Zwitserse chocolade niet, die met allerlei heerlijke smaken besproken wordt en je dolgraag mee wilt gaan proeven. De personages in het boek zijn heerlijke mensen die je in je hart sluit. Dankzij Amelie komt Mina erachter dat koken voor vrienden hetzelfde is als graag voor mensen willen zorgen. Samen bereiden ze de heerlijkste gerechten. Mina is avontuurlijk aangelegd en wil steeds iets nieuws ondernemen, maar ontdekt uiteindelijk wat belangrijk is in haar leven. De sfeer van het boek wordt niet alleen bepaald door de sneeuwrijke omgeving, maar ook door de liefde voor het omgaan met mensen en koken. Van de beschreven Zwitserse taarten als de Solothurner Torte wordt zelfs een klein stukje geschiedenis verteld. Het boek voelt aan als een warm bad met lekkere gerechten, gezellige mensen en een koffie met taart uurtje in de namiddag.
Het kleine chalet in Zwitserland brengt je in een vrolijke stemming, waarin onthaasten, lekker eten, liefde en vooral genieten van de dingen om je heen centraal staan.
Deze recensie verscheen eerder op Boeken-cast.
Vanaf haar tiende kondigde Caplin al aan dat zij later schrijfster wilde worden. Ze heeft jarenlang gewerkt in de wereld van PR. Voor luxe merken organiseerde zij persreizen naar allerlei steden in de wereld en deed zo inspiratie op voor haar boeken.
Impulsief zijn is leuk en past bij avontuurlijk zijn, maar kan ook voor problemen zorgen. Je leven op de rails zetten door dingen te veranderen, kan alleen als jij er zelf achter staat. Geloof jij in Serendipiteit, het vinden van iets onverwachts en bruikbaars, terwijl je op zoek was naar iets totaal anders?
In Het kleine chalet in Zwitserland vertrekt Mina naar de Zwitserse Alpen na een relatiebreuk die haar aan het denken heeft gezet. Ze gaat bij haar peetmoeder Amelie logeren die een chalet runt dat in het teken van lekker eten, gezelligheid en zorgen voor mensen staat. Mina maakt veel nieuwe vrienden, waarmee ze leuke activiteiten onderneemt zoals skiën en langlaufen. Daarnaast experimenteert ze naar hartenlust in de keuken en past recepten aan voor het dagelijks taartuurtje. Voor de liefde heeft zij haar hart gesloten, maar stiekem is daar toch die wederzijdse aantrekkingskracht met Luke. Krijgt dit ‘virus’ haar toch te pakken en wat dan?
Het verhaal is opgedeeld in drie delen. In het eerste deel lezen we over Mina’s leven in Engeland, waar ze werkt als foodtechnoloog. In het tweede deel is zij in Zwitserland, voelt zich meteen thuis en geniet volop van het buitenleven in de sneeuw. In de loop van het derde deel ontplooit Mina zich steeds meer en weet wat ze wil en hoe ze dit vorm gaat geven.
Caplin heeft dit met haar beschrijvende, filmische stijl mooi beschreven. Je ziet de mooie winteromgeving in de bergen voor je en beleeft de skiavonturen van Mina mee. Daarnaast kun je je verlekkeren aan de heerlijke taarten die Mina en haar peetmoeder maken. En natuurlijk ontbreekt de overheerlijke Zwitserse chocolade niet, die met allerlei heerlijke smaken besproken wordt en je dolgraag mee wilt gaan proeven. De personages in het boek zijn heerlijke mensen die je in je hart sluit. Dankzij Amelie komt Mina erachter dat koken voor vrienden hetzelfde is als graag voor mensen willen zorgen. Samen bereiden ze de heerlijkste gerechten. Mina is avontuurlijk aangelegd en wil steeds iets nieuws ondernemen, maar ontdekt uiteindelijk wat belangrijk is in haar leven. De sfeer van het boek wordt niet alleen bepaald door de sneeuwrijke omgeving, maar ook door de liefde voor het omgaan met mensen en koken. Van de beschreven Zwitserse taarten als de Solothurner Torte wordt zelfs een klein stukje geschiedenis verteld. Het boek voelt aan als een warm bad met lekkere gerechten, gezellige mensen en een koffie met taart uurtje in de namiddag.
Het kleine chalet in Zwitserland brengt je in een vrolijke stemming, waarin onthaasten, lekker eten, liefde en vooral genieten van de dingen om je heen centraal staan.
Deze recensie verscheen eerder op Boeken-cast.
1
Reageer op deze recensie