Spelenderwijs leren
Wat is er nu leuker dan samen met je dreumes of kleinkind plaatjes bekijken van dieren. De pret begint al met de cover van Mijn eerste 100 dieren waar op de voorkant 12 verschillende dieren staan. Het zijn hele herkenbare soorten zoals een goudvis, het konijn of het welbekende lieveheersbeestje. Het nodigt uit om er meteen meer over te vertellen.
Herziene uitgave
De fraaie kleurrijke illustraties nodigen ons kleintje uit om ze aan te raken, maar jammer genoeg staan er geen reliëfafbeeldingen op, zodat je niet de huid of vacht kunt voelen. De herziene uitgave van Mijn eerste 100 dieren is meer bedoeld om woorden te leren en bekende dieren te herkennen. Het boek is ingedeeld in verschillende rubrieken waarbij de huisdieren, boerderijdieren en dieren uit de dierentuin het meest herkenbaar zullen zijn.
Sabbelbestendig
Het is een kindvriendelijk vierkant boekje dat lekker stevig is met dik karton en afgeronde hoeken. Zeg maar sabbelbestendig, alleen in hoeverre zal de tijd leren. Voor een peuter is het een mooie beleving om dieren te leren herkennen in Mijn eerste 100 dieren. Door het gebruik van verschillende kleuren onder de afbeeldingen is het ook leuk om een vraag- en antwoordspelletje met de kleine te doen. Deze leert dan zowel kleuren als de naam van het bewuste dier.
Andere boeken verschenen van de hand van Roger Priddy zijn: Mijn eerste 100 woorden, Mijn eerste 100 woorden flapjesboek en 100 Eerste woordjes. Priddy richtte in 2000 zijn uitgeverij Priddy op, die innovatieve boekjes voor baby’s, peuters en kleuters uitgeven. Het krijgt 3 1/2 ster.
Deze recensie verscheen eerder op Boekenkrant.
Herziene uitgave
Sabbelbestendig
Deze recensie verscheen eerder op Boekenkrant.