Beloond na doorzetten
Dit was zo'n boek waarvan ik na 40 bladzijden dacht: dit is niet mijn boek. Zo fragmentarisch, ongemakkelijk, afstandelijk. Er staat zoveel tússen de regels. Ik begreep niet helemaal wat er aan de hand was, ik kon niet in het hoofd van Ylva, de hoofdpersoon van dit boek, komen. Maar omdat dit voor zoveel lezers een favoriet boek is, wilde ik toch nog even doorzetten.
Wel heb ik alle andere boeken die ik óók aan het lezen was even terzijde geschoven want dit boek laat dat niet toe. En na zo'n 60 bladzijden gebeurde het: ik werd het verhaal ingezogen, in het hoofd van Ylva getrokken en ik kon niet meer stoppen met lezen. Wat een prachtig, doorwrocht verhaal. Prachtig en schurend, een onvergetelijke leeservaring.
Doorzetten werd beloond!
Doorzetten werd beloond!