Ook voor Old(er) Adult de moeite waard
Is dit YA Fantasy boek ook interessant voor 60 plussers? Dat vroeg ik me af toen ik vooral reviews las van jonge vrouwen, die ook veel romantische/feel good romans bleken te lezen, een genre waar ik niet zo van houd.
Het antwoord is:ja!
Laini Yaylor bouwt een interessante wereld op en haar hoofdpersoon, de wees Lazlo Zonderling is bibliothecaris in een gigantische bibliotheek die doet denken aan de antieke bibliotheek van Alexandrië. Het gegeven van een jongen van eenvoudige afkomst die zich ontpopt als de held is natuurlijk een overbekend en niet erg origineel uitgangspunt in het fantasy genre, maar gelukkig maakt Taylor veel goed met haar 'worldbuilding' en de manier waarop ze haar bijzondere personages tot leven wekt.
De romantische scènes zijn echt geschreven voor de jongere lezers, dus die heb ik maar overgeslagen.
Het verhaal is zo opgezet, dat er allerlei lijntjes worden uitgezet waarvan je nog niet goed begrijpt wat daarvan de betekenis is en/of hoe die in het grotere geheel passen. Ik wil daarom snel door naar het tweede deel, Muze, omdat ik erg nieuwsgierig ben geworden hoe alles op zijn plaats gaat vallen, want dit tweede deel is tevens het slot. Wat in de wereld waarin fantasy meestal in drietallen komt ook wel eens prettig is.
3,5 *
Het antwoord is:ja!