Het echte kerstgevoel
Het is bijna kerst en Lizzy’s boekwinkeltje hult zich ook langzaam in kerstsferen, vooral dankzij het enthousiasme van vriendin en medewerkster Ikram. Lizzy zelf heeft na een vervelende ervaring van zes jaar geleden altijd wat minder zin in de kerstdagen. Haar vriend Bram laat er als ondernemer echter niets aan gelegen om de kerstperiode gezellig te maken. Zijn schaatsbaan in de stad is een groot succes en omdat dit naast het runnen van zijn eetcafé wel een drukke bedoening wordt, neemt hij de knappe Naomi aan om de boel te managen. Lizzy vertrouwt de band tussen die twee echter niet helemaal. En wanneer Bram’s vader ook nog in het ziekenhuis belandt, lijkt een gezellige kerst verder weg dan ooit.
Had ik bij deel 1 van deze heerlijke serie (Hartje herfst) al een heus ‘Gilmore Girls’-gevoel, bij Hartje Winter is dat gevoel bijna nog sterker. Want wat is nog beter dan in Stars Hollow vertoeven? Juist! Kerst in Stars Hollow natuurlijk! En precies dit gevoel wist Nora Schenk met dit verhaal bij mij op te roepen, maar dan wel met een heel eigen sausje. Elk deel van deze serie voelt zo warm en echt, het is telkens een feestje om weer mee te mogen lezen met haar personages.
Ook in dit deel zitten weer een paar serieuze onderwerpen, en ook krijgen een paar personages de hoofdrol in een paar eigen subplots. Dat maakt deze serie ook zo ontzettend aantrekkelijk: niet alleen blijven we Bram en Lizzy volgen maar er komt een heel stadje tot leven.
Een verhaal met een lach en een traan, en het feit dat er nog maar één deel gaat komen en dat we daarna afscheid moeten gaan nemen van deze heerlijke serie stemt me nu al een beetje weemoedig.