Romance ten top!
Reisgenoten – Nathalie Windhorst
Wanneer de Utrechtse Hazel naar San Francisco vliegt om haar beste vriendin Noor en haar gezin te bezoeken, ontmoet ze op de luchthaven Friso. Friso vliegt naar de VS voor zaken en waar Hazel hem eerst nog inschat als een omhooggevallen kwast, blijkt tijdens de vlucht dat ze het prima met elkaar kunnen vinden. Hazel blijkt in ieder geval een welkome afleiding te kunnen bieden voor Friso’s vliegangst.
Eenmaal in San Francisco scheiden hun wegen zich, maar hun ontmoeting blijft hen beiden bezighouden. Uiteindelijk leidt een tweede ontmoeting tot allerlei gevoelens, en dit mondt uit in een roadtrip waar ze allebei veel plezier aan beleven. Maar staan ze beiden hetzelfde in deze zorgeloze reis?
‘Reisgenoten’ is een eerste deel in een romance-serie over een aantal bewoners van een oud schoolgebouw in Utrecht. Het is het debuutverhaal van Nathalie Windhorst maar als je me zou vertellen dat ze al jarenlang schrijft zou ik dat meteen geloven. Wat een wervelend verhaal heeft ze hier neergezet! Dit is romance ten top!
Want dat het meteen al knettert tussen de hoofdpersonen, dat voel je vanaf de eerste ontmoeting al. Wat volgt is een spel van aantrekken en afstoten, waarvan je alleen maar kan hopen dat dit op de juiste manier eindigt. Maar niet alleen het romantische gedeelte voel je tot in je tenen, ook de vriendschap tussen Hazel en haar vriendin spat van de pagina’s. Daarnaast wordt ook nog eens de nieuwsgierigheid gewekt naar de andere bewoners van voormalige schoolpand waar Hazel woont.
Naast dat alle personages erg goed uitgewerkt zijn, neemt Nathalie Windhorst je ook nog eens mee op roadtrip door de geweldige National Parks die Amerika rijk is en ook dit doet ze vol verve. En wat ook superleuk is dat bij het verhaal een Spotify lijst hoort die de sfeer van het verhaal ook nog eens stevig versterkt.
Dit alles doet maar één ding: je nieuwsgierig maken naar de volgende verhalen van De Utrechtse school. Van dit verhaal heb ik zeker al genoten en ik kijk reikhalzend uit naar meer!