Verhaal met een mooie boodschap
Aangezien het leven niet helemaal loopt zoals Loes het voor ogen had, komt de verhuizing van haar moeder naar Cornwall als een uitgelezen mogelijkheid. Loes en haar dochtertje Soof verhuizen mee naar Cornwall en met de nodige rust en ruimte hoopt Loes haar leven weer op de rails te krijgen. Dat ze meteen weer verliefd wordt zat niet in de planning. En wanneer haar ex-vriend Wouter ineens op de stoep staat is de chaos compleet.
Tijdens het lezen van dit verhaal verkeerde ik een beetje in tweestrijd over wat ik er nu van vond. De personages klikten bij mij niet zo, het verhaal heeft af en toe grote tijdssprongen en sommige dingen kwamen voor mij een beetje uit de lucht vallen. Echter, het verhaal vond ik origineel en de humor vond ik wel erg leuk. Sommige situaties begreep ik gewoon niet zo goed, maar ik kreeg de vinger er niet echter waar dat nu aan lag. Maar toen ik het nawoord van Lisa las, vielen bepaalde dingen ineens op zijn plaats. Lisa schrijft theaterstukken, en toen ik dit las en het verhaal wat meer beeldend voor me probeerde te zien, begreep ik sommige wendingen in het verhaal wat beter. De boodschap die aan het einde van het verhaal naar voren komt (je eigen leven leiden en voor jezelf durven te kiezen) vond ik erg mooi verwerkt en zo sloot ik het verhaal toch met een goed gevoel af. Baby Soof steelt natuurlijk de show, van Jip en zijn echtgenoot verwacht ik eigenlijk wel een spin-off en als je het boek ‘Nooit meer alleen’ van Angelique Haak nog niet las (zo’n leuk detail), zou ik zeggen: doen!