Fascinerend mooi!

JolandaBoerakker 09 september 2023
Getriggerd werd ik door het uiterlijk van het boek (felrode kleur) en de ondertitel van het boek "Verander je emotionele frequentie met spirituele oerteksten" in combinatie met wat op de flaptekst wordt geschreven; nl. dat er in biologisch en neurolinguïstisch wetenschappelijk onderzoek steeds meer wordt aangetoond dat de woorden die we denken en zeggen een grote invloed hebben op de chemie in ons lichaam (hart-brein coherentie). Ik wilde het boek graag lezen omdat ik nieuwsgierig was naar welke oerteksten de schrijver zou verwijzen en hoe deze "wijsheidscodes" iedereen in staat zou kunnen stellen om uitdagingen in het leven beter het hoofd te bieden.

Op de vraag of het mogelijk is dat door bepaalde woorden te kiezen in probleemsituaties, we ervoor kunnen zorgen dat onze hersenen nieuwe verbindingen leggen waardoor we nieuwe manieren ontdekken om problemen op te lossen, kan ik na het lezen van de inleiding al volmondig "Ja" zeggen.

Wat me heeft verrast is dat bij elke code wordt aangegeven in welke situatie deze kan worden gebruikt, wat de bron is geweest en in welke context je deze in je eigen leven zou kunnen toepassen. Dit maakt het boek overzichtelijk. Naast de wijsheidscodes zijn er nog 2 krachtcodes toegevoegd en wordt het boek afgesloten met 2 prachtige parabels.
Het boek kan van voor naar achter worden gelezen, maar dat is zeker geen must. Ik zie het boek als hulpmiddel, handleiding en verzameling van wijsheden die je bij de hand kunt pakken als je snel iets wil opzoeken of emotionele steun nodig hebt.

Het boek heeft mij een andere kijk gegeven op oa woorden die uit de bijbel, heeft me kennis laten maken een aantal codes in Sanskriet geschreven.
Ik raad het boek eenieder aan die 'oude wijsheden' wil gebruiken in het hedendaags leven.

Meer recensies van JolandaBoerakker