Spiritualiteit meets wetenschap
Getriggerd werd ik door de ondertitel van het boek "Kunnen je gedachten de wereld veranderen?" in combinatie met wat op de flaptekst wordt geschreven; nl. dat er wetenschappelijk bewijs is voor het beïnvloeden van 'onze wereld' door het gebruik van gedachten en intenties. Ik wilde het boek graag lezen omdat het aan de ene kant te magisch voor woorden klinkt dat je met je gedachten en intenties iets wat buiten jezelf staat zou kunnen beïnvloeden en omdat ikzelf graag bewijs zie voordat ik daadwerkelijk iets als voor waar aanneem. Een mooie combinatie om dit boek te gaan lezen.
Een snelle blik in het boek gaf mij het idee dat het een goed wetenschappelijk onderbouwd boek zou zijn (gezien de hoeveelheid pagina's (60) die besteed zijn aan noten en verwijzingen naar literatuur).
Zonder op de inhoud in te gaan heeft het een goede opbouw; nl. vanuit de logische samenhang van de bewijzen van het effect van intentie, om te komen tot een wetenschappelijke theorie over de manier waarop intentie functioneert, waarna de toepasbaarheid in ons leven en de optimale omstandigheden die dit kunnen bewerkstelligen, worden uiteen gezet.
Het boek geeft voor mij een volledig verhaal van a tot z en voldeed qua inhoud aan mijn verwachting. Waar ik de nodige moeite mee heb gehad is de hoeveelheid verwijzingen naar onderzoeken, waardoor het soms een struggle is geweest om het uit te lezen.
Voor mij is het na het lezen van dit boek wederom een bevestiging dat als iets (nu nog) niet wetenschappelijk is bewezen het toch waar kan zijn.
Wat mij betreft is dit boek een aanrader voor mensen die zowel interesse hebben in spiritualiteit als in de wetenschap; en die hiermee in hun eigen maar ook andermans leven verbeteringen willen aanbrengen. Het boek is dus zeker geen aanrader voor mensen die met hun gedachten en intenties kwade bedoelingen hebben of voor persoonlijk gewin gaan.