Magische jeugdthriller met belangrijke boodschap

jolandavankatwijk 20 oktober 2024
Dit boek is een jeugdthriller die fantastisch is voor deze tijd van het jaar! Lekker spooky, vol met heksen en magie en de korte hoofdstukken zorgen ervoor dat het heerlijk wegleest. Ik vloog zo door het boek heen en ik denk dat kinderen en jongeren het hierdoor ook erg toegankelijk vinden.
De personages zijn leuk geschreven en hebben humor. Vooral Ger vond ik erg leuk! Ook de raadsels die hier en daar door het verhaal zijn verweven vond ik een erg leuke toevoeging die goed bij het verhaal past. Ik kan helemaal voor me zien hoe een kind ze probeert op te lossen, of hoe je een schoolklas waar je dit boek aan voorleest samen aan de slag kan zetten hiermee.
Naast dat dit een fijn boek is voor rond Halloween, zit er ook een belangrijke boodschap in het boek: mensen geven er tegenwoordig geen zier meer om waar iets vandaan komt, als het maar goedkoop is. Dat daar zo nu en dan kinderarbeid bij komt kijken, wordt soms niet over nagedacht. Een goede eyeopener die mensen soms even nodig hebben, en daar val ik zelf ook onder. Een goede boodschap zonder keihard in your face te zijn.
Al met al een superleuk boek voor kinderen/jongeren of natuurlijk het kind in jezelf, dik verdiende ⭐️⭐️⭐️⭐️!

Meer recensies van jolandavankatwijk