Mooie roman!

Het duurde even voordat ik in de juiste stemming was voor dit boek. Het boek is opgesplitst in twee delen. Het eerste deel is het perspectief van de vampier en het tweede deel van de andere vrouw, in de huidige tijd en in dagboek vorm. Hier en daar wat kabbelend, maar niet storend.

Ik raakte vooral in de ban van het leven van de vampier. Haar gedachten, gesprekken, lusten. Heel tof omschreven.

Het is een mooie literaire roman over twee eenzame en zoekende vrouwen.
De schrijfstijl is niet zo vlot doordat er vaak langere zinnen worden gebruikt. Wel hele mooie zinnen, vind ik.

“De begraafplaats opent en sluit zich, als een oester op de bodem van de zee, om haar inhoud prijs te geven en eenieder die in haar schoot naar rust streeft te beloven: ‘Je bent geen zandkorrel, je bent een parel.’”

Wanneer je dit boek gaat oppakken neem er dan je tijd voor, want dat verdient dit verhaal. Ik denk dat een verfilming ook heel gaaf zou uitpakken!

Meer recensies van Jolien de Rooij-Tensen