Suzannes oorlog
Flaptekst:
Gebaseerd op het waargebeurde verzetsverhaal van de Gentse Carlo en Suzanne Van Meurs. Zes schamele briefjes geschreven in potlood, dat is wat Suzanne nog rest van haar broer Carlo nadat hij in 1943 werd geëxecuteerd als Nacht-und-Nebelveroordeelde.Veertig jaar later leeft Suzanne na een moeilijke echtscheiding in een mist van onbehagen. Wanneer ze in contact komt met de toenmalige verloofde van haar broer, ontrafelt Suzanne langzaam haar eigen leven en dat van Carlo.
Wat vond ik van het boek?
Geen match, helaas.
Ik denk dat dit vooral door het taalgebruik kwam. Er werd (vond ik) vaak gebruik gemaakt van moeilijke woorden, waardoor ik regelmatig Google erbij moest nemen om de betekenis op te zoeken. Antiklerikaal, flagrant, syndicale en entraineuses waren onder andere de woorden die ik opzocht. Wellicht heb ik iets gemist op school, maar deze woorden kende ik echt niet.
Hierdoor kwam ik nooit lekker in het verhaal en heb ik met moeite doorgelezen, terwijl het een mooi stukje Belgische (Gentse) geschiedenis is en ik denk écht dat het een belangrijk verhaal is om te vertellen. Ik vind het oprecht jammer dat het boek mij wat tegenviel.
Wat vond ik van het boek?
Geen match, helaas.