Een doodgewone jongen.

JonaA 18 juni 2023
Een doodgewone jongen ~ Michael Sels @michael.sels & Steven De Waele (illustrator)

Een doodgewone jongen hoeft helemaal niet doodgewoon te zijn: echt iedereen kan een held worden. Als je maar gewoon jezelf blijft en trouw aan jouw eigen kleur.

•Mijn samenvatting:
Nebo is een doodgewone jongen met een overdosis aan fantasie. Tijdens het tandenpoetsen is hij in gedachten de commandant van een ruimteschip, de weg naar school is een groot avontuur met valkuilen en krokodillen en elke dag moet hij langs het huis van de heks.

Op een dag geeft de heks Nebo een briefje met een waarschuwing voor de Bende van het Grijze kruis! Daarna lijkt de heks van de aardbodem verdwenen te zijn en gebeuren er op school ook vreemde dingen.

Alles wordt grijs en saai. Axi, de beste vriend van Nebo, die niet stil kan zitten en stille stinkende windjes laat, gaan samen op onderzoek uit want waarom moet op school ineens alles grijs geschilderd worden? Waarom moeten ze hun gekleurde boterhamdozen thuis laten en mogen ze alleen nog maar de grijze gebruiken? Waarom staan er op de deuren in het dorp Grijze kruisen?

Lukt het Nebo en Axi de Grijze Bende te stoppen?? Lees dit avontuur zelf om daar achter te komen.

•Mijn mening:
Ik kreeg een berichtje van Michael of ik zijn boek 'Een doodgewone jongen' wilde lezen en natuurlijk wilde ik dat wel. Nogmaals bedankt voor de boeken.

Het is een super leuk humoristisch verhaal met mooie passende illustraties. Grote letter met korte hoofdstukken. En met een mooie boodschap. Een verhaal over hechte vriendschap.

Toch moet ik eerlijk zeggen dat ik niet zoveel aansluiting had met het verhaal. Ik kwam er ook niet zo goed doorheen. Hiermee bedoel ik niet dat het niet goed is want dat is het zeker wel.

Ik mag deel 2 ook nog lezen en dat ga ik zeker doen..

Meer recensies van JonaA