Voor bij het haartvuur

Jos Kunze 03 december 2024
Deze kwam ik tegen in de bieb, het boek viel op door de kaft en het mooi bedrukte boekblok. Ik zag dat het deel twee is maar ook dat het een prequel is op het eerste deel. Dus dan kun je ook de volgorde aanpassen.
Ik heb het verhaal met veel plezier gelezen. Het is echt iets voor deze donkere decemberdagen. De vertaling vind ik niet zo goed: zinnen die letterlijk uit het engels worden vertaald en woorden worden hinderlijk verkeerd gebruikt. Een vermakelijke grijns wordt een vermaakte grijns. Tja.

Het verhaal zelf zit barstensvol fantasyfiguren: orks, elven, gnomen, ratkins, dwergen, zeefeeën en ga zo maar door. Die leven allemaal in relatieve vrede samen en hebben ook relaties met elkaar. De laatste jaren is romantiek een must in de meeste YA fantasy. Helaas vaak tenenkrommend. In dit boek is het meer subtiel, hier en daar nog wel een beetje akward - maar goed leesbaar.

Spanning is er nauwelijks maar dat geeft niet. Het is een soort 'slow-tv' maar dan in boekvorm. Ik zei al: onder een dekentje bij het haardvuur, chocomelkje, gemberkoekjes. Heerlijk.

Meer recensies van Jos Kunze

Een hartverwarmende romance vol ouderwetse charme en personages die je gelijk in je hart sluit, tegen het decor van de roaring twenties.