Geen spark
Het genre ‘Coming of Age’ is eigenlijk niet zo’n mijn ding, want meestal een beetje saai en over het algemeen lekker langdradig. Zeker: er zitten ook juweeltjes tussen. Denk aan To Kill a Mockingbird of Norwegian Wood. Maar ja … tip daar maar eens aan!
Nicholls heeft een frisse heldere schrijfstijl en gebruikt de nodige humor als tegenhanger voor de zwaardere onderwerpen. Het opvoeren van het toneelstuk Romeo & Julia verweeft hij mooi met de belevenissen van Charlie en Fran. Is het verhaal dan saai? Nee. Is het verhaal langdradig? Nee. Ik kan de vinger er niet goed op leggen. Laat ik het zo formuleren: de magie ontbreekt, de vonk sprong niet over.
En dus ging ik naar het einde toe toch steeds meer pagina’s diagonaal lezen. Da’s jammer.
Tja, veel meer kan ik er niet aan toevoegen.
Ik raad aan: lekker zelf lezen en een eigen oordeel vellen.
Tja, veel meer kan ik er niet aan toevoegen.
Ik raad aan: lekker zelf lezen en een eigen oordeel vellen.