Beklijft niet
Een cast van interessante personages, een fantasierijk plot en een meeslepende setting zorgt voor boeiende lectuur. Het uitgangspunt vind ik heel interessant, de uitwerking wat minder vanwege een warrig tempo en te veel herhalingen. En tijdreizen is altijd een gevaarlijk onderwerp vanwege het risico op inconsistentie.
Als het meer vagen oplevert – zoals in dit boek – dan dat het antwoorden geeft, dan leest het gewoon niet lekker door.
En de schrijfstijl vond ik niet aantrekkelijk, bij vlagen kinderachtig met zo nu en dan tenenkrommende dialogen en een protagonist die zich als een tiener gedraagt.
Dat alles gezegd hebbende ... het thema – magische boeken – blijft natuurlijk een heerlijke rode draad in dit verhaal. De setting is goed, net als het plot.
Belijven doet het niet maar een fijn verhaal om een paar uurtjes in te ontsnappen en bij te ontspannen.