Rust en pracht in het kleine
Ik vroeg een boekverkoper in Rotterdam of hij me iets kon aanraden. Hij stelde dit boek voor en vertelde dat hij ervan had genoten. Echt wat anders dan ik normaal zou kiezen. Doe eens gek, ik heb het gekocht.
Het verhaal van Suzu is klein, in de zin dat het niet groots en meeslepend is. En daarom is het mooi om te lezen. Er zit humor in het verhaal wat het vermakelijk maakt. Maar bovenal heb ik genoten van hoe bijzonder het alledaagse kan zijn. Een kijkje in eer halen uit je werk, hoe ongebruikelijk ook. In hoe mensen elkaar kunnen leren kennen op een andere manier dan ik gewend ben.
Ik had even nodig om in te komen maar wilde daarna graag elke dag even weten hoe het Suzu vergaat. Geen haast om het uit te lezen, wel weer prettig om verder te gaan. Rust.