Wat een top boek!
Dit boek is eerder uitgebracht onder de titel 'Alice, het wolvenmeisje', maar ik had het nog niet eerder gelezen. De cover van de nieuw uitgebrachte versie doet me een beetje denken aan boeken als 'Daar waar de rivierkreeften zingen' en 'Ga als een rivier'. Ik vind ook na het lezen van dit boek dat het in dat rijtje thuis past qua indrukwekkendheid.
Kristin Hannah heeft in dit boek, net als in veel van haar andere boeken, een geweldige meeslepende schrijfstijl. Je kan het boek gewoon niet wegleggen, omdat je wil weten hoe het verder gaat. Het boek kent zowel vreugde, verdriet, maar ook spanning, vooral omdat je als lezer, net als hoofdpersonage Julia, niet weet wat Alice allemaal heeft meegemaakt.
Doordat Kristin je zo goed meeneemt in het verhaal, ervaar je de ups maar ook de downs die nodig zijn om het verhaal van Alice uit de doeken te doen. En o, wat heb ik een traantje gelaten om de laatste hoofdstukken. Het verhaal van Alice, maar ook wat er daarna volgt, ontroerde me zo erg!
Weer een meesterlijk werk van Kristin Hannah, deze komt zeker in mijn top 10 van 2024!