Heerlijk!
Ook al heb ik het derde (én vierde) deel van de serie nog niet gelezen, toch dompelde ik me direct weer onder in de hoofdpersonen die me al zo bekend waren. In deze kerstspecial volgen we Missy, een personage dat al in het eerste deel van de serie voor komt. En vanaf dat moment vond ik haar al een bijzonder personage.
Vanaf die eerste keer dat ze genoemd werd, is Missy al een personage dat mij aan trekt. Ze leeft eigenlijk min of meer op zichzelf en trekt zich niet heel veel aan van andere mensen. Dat vind ik stoer en kan ik zeker waarderen in mensen! Hoe Julie Anne Palm dat heeft weten neer te zetten en heeft weten uit te breiden in deze spin-off is geweldig gedaan.
Als je verwacht dat dit verhaal druipt van de kerstige prietpraat, dan kom je bedrogen uit. Want dat past ook helemaal niet in dit verhaal. Juist de touch die de auteur aan het hele kerstgebeuren heeft gegeven is verfrissend en niet over de top.
Heerlijk verhaal en nu kan ik al helemaal niet meer wachten om verder te gaan in de ‘gewone’ serie!