Pak hem uit
Laat ik ten eerste even de lezers waarschuwen die niet tegen expliciete scènes kunnen: dit boek is niet voor jou. Ik zelf heb geen moeite met zulke stukken in boeken en kan er ook vaak wel door heen lezen, ook al ben ik (gezegend) met een redelijk beeldend vermogen). Nyla K. staat er wel om bekend dat ze redelijk beeldende romantische verhalen kan schrijven, vaak over een liefdesrelatie die vaak als taboe wordt gezien.
Dat is ook bij dit verhaal het geval. Op de liefdesrelatie tussen Jesse en James zullen veel mensen kritiek hebben, maar ik vond dat Nyla K. deze taboe doorbrekende relatie heel mooi heeft weergegeven. Doordat ze beide hoofdpersonages aan het woord laat, leer je bij beide weten waar ze tegenaan lopen en welke beren ze op de weg zien. Voor beide heb ik dan ook sympathie voor hun daden.
De epiloog vond ik een mooie afronding van het verhaal en alle lijntjes zijn goed afgesloten. Ondanks dat het maar een kort verhaal was, heb ik wel het idee gehad dat de personages die er toe doen (Jesse en James) goed zijn uitgewerkt.