Sterk staaltje
Opnieuw heeft Anne May mij niet teleurgesteld. Wat een prachtverhaal heeft ze ook weer met Rebound afgeleverd. Het is maar een kort verhaal in vergelijking met andere verhalen van haar hand, maar toch weet ze naar mijn idee echt een diepte aan te brengen in zowel het verhaal als in de hoofdpersonen.
Door de setting kon het voor mij ook niet meer stuk. Zodra er ook maar een scène zich afspeelt in Amerika, is het voor mij al vaak goed (slecht hè?). Toch betekent dat natuurlijk niet altijd dat een verhaal heel sterk is en ik vind dat je daar naar moet kijken, wat de setting ook is. Maar dat punt heeft Anne May ook weten te tackelen. Ik ben het gewend van haar boeken dat er net een ander liefdesverhaal uit kan komen dan een vaak traditionele relatie en dat maakt het altijd boeiend om te lezen.
Wat leefde ik mee met Chaim, een jongen waarbij het leven echt niet mee zit. Maar bij een verblijf in Amerika bij zijn zus, lijkt het leven hem eindelijk weer toe te juichen. De verscheurdheid van zijn verleden, maar ook van het verleden van de coach van zijn zus is in dit verhaal mooi weergegeven, waardoor je eigenlijk heel goed in de personages kan inleven.
Weer een sterk staaltje!
Weer een sterk staaltje!