Bereid je voor op een dwergenhart!

judith IJ. 04 januari 2024
Onze nieuwe beste vriend Tungdil is een bijzondere dwerg. Hij groeide namelijk op als pleegzoon van een menselijke magus. Al zijn kennis over zijn ras komt uit de boeken die hij leest. Toch verlangt hij ernaar zijn soortgenoten te leren kennen, en zij hebben een heel belangrijke rol voor hem in gedachten. Maar zijn alle intenties goed?
Tungdil komt erachter dat de dwergen een verdeelt volk zijn. Ooit waren ze met 5 rijken, met elk hun specialiteiten. Inmiddels zijn de vijfden uitgeroeid en zijn de derden (de dwergen doders) uitgestoten en veracht.
Kunnen de dwergen weer één worden?

Ben je klaar om een high fantasy te proberen, maar wil je niet, zoals bij LoTR door alle media aandacht, erin stappen met specifieke verwachtingen of voorkennis?
De dwergen voelt uniek en compleet als wereld, met sprekende karakters die je snel in je hart sluit en een zeer gelaagd plot dat bijna voelt als een verhaal van Shakespeare.
Daarmee is het niet alleen geschikt voor de Fantasy fans die klaar zijn om zich te verliezen in een wereld van magie en epische ondernemingen, maar, en misschien zelfs júíst voor fantasy maagden die het genre graag willen (her)proberen.

Maar pas op! Na dit eerste boek, volgen er nog 8! En die ga je willen lezen.

Meer recensies van judith IJ.