De sneeuwman en ik
Het is winter in Londen. Blessing is 10,5 jaar oud woont bij haar moeder, maar door de winter komt haar moeder steeds dieper in een depressie. Alsof dit voor Blessing niet voldoende problemen geeft, zijn er ook nog eens drie klasgenoten die haar pesten. Blessing besluit dan helemaal niet meer naar school te gaan.
Albert Frekelvorst is een sneeuwpop van zeshonderd winters oud. Blessing ontdekt dat de sneeuwpop leeft. Albert moet zich houden aan de sneeuwpopwet en een kind in nood helpen. Het probleem van Blessing is alleen niet zo makkelijk op te lossen. Voor Blessing is het belangrijk dat de winter snel eindigt, zodat haar moeder weer uit haar depressie komt. Dit moet gebeuren voordat de autoriteiten doorkrijgen dat er iets niet goed gaat, want dan wordt Blessing uit huis geplaatst.
Albert is wel blij met de winter, want dan duurt zijn bestaan in Londen wat langer en kan hij misschien zijn grote liefde, de sneeuwpop Clementine terugvinden. Hij zoekt haar al eeuwenlang.
De sneeuwpop en het meisje leren elkaar waardevolle lessen in hun zoektocht door Londen.
Een prachtig boek over een bijzondere vriendschap tussen een sneeuwman en een meisje. Een boek waarin pittige onderwerpen als pesten en depressie op een vriendelijke manier worden besproken. Het belangrijkste ingrediënt van dit boek is echter vriendschap. Dit boek leert iedere lezer dat vriendschap moet groeien en dat daarin ook echt wel eens een keer dingen niet goed mogen gaan, maar dat het allerbelangrijkste is dat je er voor elkaar bent. Aan het einde van het boek moest ik een paar tranen wegknipperen.