Dit boek is voor de wolf

Judith (juf-judith) 03 februari 2025
Dit boek begint met een speciale versie van het verhaal van roodkapje. Halverwege stopt het verhaal en geeft de auteur informatie over wolven. In het boek stond informatie over de familie van de wolf, dat wolven in groepen leven die roedels heten. Ook wordt omschreven hoe de wolven in Nederland zijn gekomen, welke namen ze hebben gekregen en waarom er schapen zijn gedood. De komst van de wolf in Nederland heeft voor- en tegenstanders. Beide krijgen een stem in dit boek.

Ik las dit boek voor de boekenbingo. Zelf had ik dit boek misschien niet zo snel gelezen, maar wat had dat jammer geweest. Mijn dochter is bang voor wolven. Ook al is zij wat ouder dan de doelgroep, toch hebben we dit boek samen gelezen. De informatie die in het boek staat heeft ervoor gezorgd dat haar angst weg is én dat ze ook een duidelijke mening heeft over de wolven in Nederland. Dit boek is een mooie bron voor veel leerlingen om het gesprek over wolven in Nederland aan te gaan en ik hoop dat heel veel kinderen (zij zijn immers de toekomst) dit boek zullen gaan lezen en hierdoor een duidelijke mening kunnen vormen én uiten bij discussies over wolven in Nederland.

Meer recensies van Judith (juf-judith)