Het Grote Sneeuwavontuur
Het Grote Sneeuwavontuur is het boek bij de nieuwste film van De Club van Sinterklaas. Ik denk dat veel ouders De Club van Sinterklaas kennen van vroeger, als kind zijnde keek ik graag naar de serie van deze club op tv. Tegenwoordig is er een serie van De Club van Sinterklaas te vinden op Videoland, helaas wordt deze niet op televisie uitgezonden. Inmiddels is dit de dertiende film van De Club van Sinterklaas en, voor zover ik kon vinden, het eerste leesboek.
Als het goed is, komt de verhaallijn van het boek en de film overeen. Hier kan ik (nu nog) niks over zeggen. Morgen ga ik met mijn dochter naar de bioscoop en dan zal ik dit gaan ervaren. Het verhaal in Het Grote Sneeuwavontuur is in ieder geval filmisch geschreven en tijdens het lezen zag ik de gebeurtenissen voor mij. Een leuke toevoeging aan het boek is dat ook de liedjes die in de film voorkoken in het verhaal zijn uitgeschreven, deze zijn te herkennen aan de cursief gedrukte tekst. Daarnaast staat er ook een QR-code bij die je lijdt naar, uiteindelijk, de playlist op Spotify, AppleMusic of YouTube. Enig minpunt hierbij is dat deze playlist niet op volgorde van het boek staat en in het boek de titels van de liedjes er niet bij staan. Ik kan mij namelijk voorstellen dat het leuk is om tijdens het voorlezen de liedjes te laten luisteren, hierbij maakt een titel het net iets makkelijker opzoeken.
Het boek is opgedeeld in veertien hoofdstukken. Deze hebben een prettige lengte en maakt het dan ook geschikt als boek om voor te lezen. Boven elk hoofdstuk zie je een illustratie van de mijter van Sinterklaas, verder staan er geen illustraties in het boek. Het zou een leuke toevoeging zijn geweest als er beelden uit de film in het boek hadden gestaan. Ik denk dat dat het boek net wat aantrekkelijker maakt voor jonge lezers.
Dit boek is aan te raden voor kinderen vanaf ongeveer zeven jaar en kan, zoals eerder gezegd, gebruikt worden als voorleesboek, maar zeker ook als boek om zelf te lezen.
Deze recensie verscheen eerder online op: https://jufbeau.com/recensies/het-grote-sneeuwavontuur/