Onze tijd op aarde - Leesteamlid Jo
De kaft van ‘Onze tijd op aarde‘ geeft direct een adequate indruk van de binnenkant. Een fraai, informatief boek over ons natuurschoon.
Het boek laat oplopend in levensverwachting zeer diverse dieren zien. Waardoor er hier thuis een quiz ontstond voor het raden van levensverwachtingen van dieren, met vaak verrassende uitkomsten. Weet jij wat de levensverwachting is van een wimperspitsmuis (1 jaar tot 2 jaar)? Amerikaanse kreeft (100+ jaar)? Of een grizzlybeer (20 tot 30 jaar)?
Naast de interessante weetjes over de dieren zijn er fraaie, realistische illustraties waardoor ook minder bekende dieren als een magicicada, oppussum en reuzenkraak een gezicht krijgen en de gegeven informatie beter tot zijn recht komt. Elk dier wordt in twee pagina’s uitgebreid besproken en worden er leuke weetjes benoemd. Hierdoor kan het boek makkelijk weg worden gelegd en later er weer bij gepakt worden. Ik zou het boek aanraden voor kinderen vanaf een jaar of acht met een interesse in de natuur en met een gezonde dosis nieuwsgierigheid.
Op de website van Lemniscaat vind je ook activiteiten bij dit boek die je zowel thuis als in de klas uit kunt voeren.
Deze recensie is geschreven door Leesteamlid Jo en verscheen eerder online op: https://jufbeau.com/recensies/onze-tijd-op-aarde/