Kom lekker dansen met Sam!
Ted van Lieshout en Philip Hopman weten ons weer te verrassen met een nieuw avontuur over Boer Boris, Sam en Berend op de boerderij. Boer Boris dans met mij! Is het 20e deel, ja echt… niet te geloven. Daar moet op gedanst worden! Dat wil Sam vooral.
In Boer Boris dans met mij! is het Sam die de hoofdrol speelt. Zij wil huppelen, shaken en swingen. Ze vraagt aan Boer Boris en Berend om mee te doen. Alleen hebben beiden het erg druk. De dieren hebben gelukkig wel tijd om mee te dansen. Hierna nodigt Sam de buurman, de juf van school uit en zelfs Bakker Bas krijgt de vraag: ‘Kom je dansen met mij?’. Wanneer Sam met Knol richting de grote stad gaat en de molens met hun wieken mee doen, besluiten Boer Boris, Berend en de anderen er achteraan te gaan. De dag eindigt met een groot dansfeest in de wei.
Boer Boris dans met mij! is een vrolijk verhaal en zorgt ervoor dat de voetjes van de vloer komen. Boer Boris, Berend en de anderen hebben in eerste instantie geen tijd maar Sam krijgt niet alleen de dieren aan het dansen maar de kinderen ook. Muziek hoeft er niet bij, zodra zij de swingende varkens zien, staan ze op. Met de varkens draaien ze mee een pirouette en met de koeien gooien ze hun benen in de lucht. Het verhaal is heel vlot op rijm geschreven door Ted van Lieshout. De kinderen hebben snel door dat op het laatste ‘werkwoord’ een dier rijmt. Ook de uitnodiging ‘kom dansen met mij?’ wordt door ze opgepikt en herhaald. Philip Hopman heeft zich weer lekker kunnen uitleven en prachtige illustraties getekend. Vrolijk en kleurrijk. Ken je Philip, dan weet je dat hij zorgt dat ook de zwarte vogel en het kleine muisje een plekje krijgen in elke prent.
De verschillende outfits van Sam dagen ons uit. Welke muziek past hier het beste bij? Leuk om samen met de kinderen te luisteren naar muziekliedjes en zo de verschillende muziekstijlen te ontdekken.
Boer Boris dans met mij! inspireert leerkrachten. Er kan volop geteld worden en plaats bepalende begrippen komen aan de orde. Wellicht kunnen de kinderen een mooie dansvloer voor in hun klas ontwerpen?
Boer Boris dans met mij! is een feestelijk boek. Er zal meer muziek in de klas te horen zijn.
Hup! Til je voeten maar hoog van de grond.
Neem je vriendje bij de hand, samen draai je in het rond!
Hup! Til je voeten maar hoog van de grond.
Neem je vriendje bij de hand, samen draai je in het rond!