Dank je wel, Jarvis

Jufelsie 07 juli 2024
Jarvis maakt prachtige prentenboeken. Zijn prentenboek De jongen met bloemen in zijn haar maakte veel indruk. Opnieuw komt hij met een prachtig prentenboek: Dank je wel.
Er zijn veel dingen om Dank je wel voor te zeggen. Dat ontdekken we samen met de hoofdpersoon. Dank je wel maan, zon, boom, hoed en nog veel meer. Op de laatste pagina bedankt hij zichzelf. Dank je wel, mezelf, dat ik ik ben. En als ik niet meer weet wat ik nog meer kan bedanken… Dan bedank ik alles opnieuw. Jarvis heeft met Dank je wel een ontroerend prentenboek gemaakt. Het laat ons stil staan bij heel veel momenten, die in ons dagelijks leven snel voorbij gaan. De zon, die ons een nieuwe dag schenkt. De wolken, waar regen uitvalt en ons gelegenheid biedt om lekker te stampen. De kleuren, die onze creativiteit prikkelen. Een woord als tyrannosaurus, dat misschien wel het langste woord is dat we kennen.
De tekeningen zijn een lust voor het oog. De jongen met zijn rode wollen muts trekt meteen onze aandacht en we volgen hem op de voet. In zijn illustraties gebruikt Jarvis papier in verschillende tinten en patronen. Kleine stukjes worden gescheurd en geknipt in diverse vormen. Ze worden naast, achter of op elkaar geplakt. Elke prent is kleurrijk, uniek en sfeervol.
Het boek is mooi te gebruiken om een activiteit af te sluiten bijv. aan het eind van het schooljaar. Dank je wel voor een fantastisch schooljaar. Wat zijn we allemaal gegroeid. Wat hebben we veel geleerd. Samen met de kinderen hebben mooie momenten teruggepakt.
Dank je wel, Jarvis voor dit prentenboek wat een mooi plekje krijgt in onze boekenkast en zeker vaak gebruikt gaat worden!

Meer recensies van Jufelsie

In Lijtje deelt Harmen van Straaten ontroerende en herkenbare verhalen over zijn dementerende moeder met zijn kenmerkende warmte, scherpzinnigheid en humor.

Een roman die bijna uit zijn voegen barst van emotie met een prachtige schrijfstijl en onvergetelijke personages, een verhaal dat je telkens weer zult willen herlezen.

Parijs 1942. Miri ontsnapt aan een razzia en komt terecht op het platteland. Op een nacht krijgt ze een gevaarlijke missie. Slaagt ze erin om zowel haar eigen leven als dat van anderen te redden?