Een verrassend nieuw verhaal met de NEEhoorn
In het Rijk der Dromen is geen één dag hetzelfde. Deze keer zijn we getuige van een ruzie tussen de NEEhoorn en de WELLES-prinses. Het gaat flink te keer tot het moment dat de NEEhoorn de prinses een duw geeft. Ze valt pardoes met haar billen in een plas en roept kwaad naar de NEEhoorn: ‘Vanaf nu ben jij niet meer mijn beste vriend!’ Of dat nog niet genoeg was, roept ze hem nog toe dat hij ook niet meer op haar verjaardagsfeest mag komen. De NEEhoorn is er stil van. Hij heeft een beetje spijt, maar hij weet niet goed wat hij moet zeggen. Mopperend gaat hij op zoek naar een mooi cadeau. Onderweg vindt hij geen leuk cadeau. Hij ontmoet wel allerlei eigenzinnige vrienden. Misschien zijn deze vrienden wel een goed cadeau voor de prinses?
Na twee boeken over de NEEhoorn verrast Marc-Uwe Klink ons opnieuw met een nieuw verhaal: De NEEhoorn en het verjaardagsfeestje.
Een verhaal om heerlijk voor te lezen met ingrediënten waar kinderen van houden: avontuur, spanning en humor. Zodra we het boek openslaan en de eerste illustratie zien, vragen we ons af wat daar aan de hand is. De NEEhoorn en de WELLES-prinses hebben flinke ruzie. Het loopt zelfs helemaal uit de hand en dat maakt indruk bij de kinderen. Het thema is herkenbaar en iedereen is betrokken bij het verhaal. Ze komen direct met oplossingen om een ruzie goed te maken. Er zit een mooie opbouw in het verhaal. Vooral het stuk dat de mopperende NEEhoorn nieuwe vriendjes ontmoet vinden we leuk. We gniffelen om de namen: Kijk-EENDS-wat-ik-kan-eend, de Spijtlijster en de TOPkikker. Uiteindelijk is het eind weer geniaal…de NEEhoorn en de WELLES-prinses zeggen beiden ‘Sss’ en ‘Ieeee’ , wat betekent ‘sorry’ en ze zijn alweer de beste vrienden van het heelal.
De tekst van het verhaal wordt afgewisseld met spreekballonen. Deze vallen goed op doordat ze een kleur hebben gekregen. Daarnaast zorgt dit voor speelsheid en afwisseling.
Astrid Henn heeft de illustraties verzorgd. We genieten volop van de pastelkleurige prenten. Ze zijn een lust voor het oog. De NEEhoorn en de WELLES-prinses laten hun emoties goed zien. We herkennen ze direct en af en toe gniffelen we erom. In de omslag zien we een plattegrond van het Rijk der Dromen. Dit is heel fijn voor de lezer wanneer deze voor de eerste keer een avontuur van de NEEhoorn leest.
Tot slot krijgen we alle cadeautjes te zien die de WELLES-prinses heeft gekregen. Geweldig fantasierijke cadeaus. Welk geschenk komt op jouw verlanglijst?
De NEEhoorn en het verjaardagsfeestje is opnieuw een topper. Een aanwinst in onze leeshoek.